Introverten beoordelen extraverte collega’s slechter

2

Als je extravert bent zouden je introverte collega’s succes in je carrière wel eens in de weg kunnen staan, zo blijkt uit onderzoek. Zij gaven de prestaties van andere introverten consequent een betere beoordeling.

Introverte medewerkers beoordelen de prestaties van extraverte collega’s als minder goed, wijzen successen minder vaak aan extraverte collega’s toe en bevelen hen minder vaak aan voor promoties.

Keith Leavitt, assistent professor aan de Oregon State University’s College of Business: ‘Het is verrassend te zien hoe negatief introverte mensen oordelen over extraverte.’ Dat blijkt uit het onderzoek over de rol van persoonlijkheidskenmerken op de werkvloer waaraan Leavitt meewerkte. Zeker nu bij steeds meer organisaties collega’s meebeslissen over bonussen en carrièremogelijkheden van collega’s, zijn deze onderzoeksresultaten relevant. Leavitt: ‘Het geeft collega’s en managers veel macht over de carrièremogelijkheden van anderen. Daar moeten werkgevers zich bewust van zijn.’

Beoordelingen

Voor het onderzoek naar de impact van persoonlijkheidskenmerken op beoordelingen van anderen werden twee experimenten opgezet. In het eerste experiment werden 178 studenten toegewezen aan een projectteam van 4 of 5 personen. Na enkele maanden kregen de studenten een lijst voorgelegd waarin ze vragen moesten beantwoorden over hun teamleden en hun eigen persoonlijkheid.

De onderzoekers ontdekten dat introverten de prestaties van andere introverten in het team als beter beoordeelden dan die van extraverte teamleden. Extraverte persoonlijkheden lieten hun beoordeling niet afhangen van de persoonlijkheid van teamleden.

Online game

In een opvolgend experiment namen 143 managementstudenten deel aan een online game. Steeds speelden zij met drie teamleden. Wat zij niet wisten was dat hun teamleden geen echte mensen waren, maar ‘elektronische collega’s’. Hun profielen en commentaren werden gedurende de game gemanipuleerd waardoor zij erg introvert of juist erg extravert leken. Vervolgens moesten de (menselijke) deelnemers aan de game hun teamgenoten beoordelen en voordragen voor promotie en bonussen.

Introverte persoonlijkheden gaven lagere beoordelingen en minder bonussen aan extraverte elektronische teamgenoten, hoewel alle elektronische teamgenoten hetzelfde presteerden. Op basis van deze resultaten suggereert onderzoeker Leavitt dat extraverte medewerkers een ‘dimknop’ moeten gebruiken. Zij moeten minder extravert overkomen in interactie met hun introverte collega’s. Daarnaast moeten werkgevers en leidinggevenden zich realiseren dat persoonlijkheidskenmerken beoordelingen behoorlijk kunnen beïnvloeden.

Bron: BusinessNews Daily

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

2 reacties

  1. Taco Witstok op

    @ van Heek: Was ik idd ook benieuwd naar….
    ‘Extraverte persoonlijkheden lieten hun beoordeling niet afhangen van de persoonlijkheid van teamleden.’