Terugkijken: XpertHR College met Ferry Koster over beoordelen

0

Beoordelen is één van de kerninstrumenten van het HR-beleid. Toch is er hevige kritiek op de jaarlijkse beoordelingscyclus. Wat is er in de wetenschappelijke literatuur bekend over beoordelen? Dat legde prof. dr. Ferry Koster precies uit tijdens het XpertHR College. Terugkijken kan nog een jaar lang.

Ferry Koster

Ferry Koster is professor Innovatieve Samenwerkingsverbanden bij TIAS School for Business en Society (Van Spaendonck Chair). Hij houdt zich bezig met het onderzoeken van de relatie tussen samenwerking en ondernemerschap. Daarbij richt hij zich op onderzoeksvragen als: hoe nieuwe vormen van samenwerking ontstaan en wat de gevolgen daarvan zijn voor organisatieprestaties. Ook is Koster universitair hoofddocent Arbeid, Organisatie en Management bij de afdeling Bestuurskunde en Sociologie van Erasmus Universiteit Rotterdam. Koster doet onderzoek en publiceert regelmatig in internationale tijdschriften.

‘Beoordelingsgesprekken zijn vaak een stok achter de deur om leidinggevenden en medewerkers de balans te laten opmaken. Voor een groot deel hebben ze symbolische waarde. Maar daar hoef je geen ingewikkeld systeem voor op te tuigen. Veel organisaties kunnen ook wel zonder’, zegt Koster in gesprek met XpertHR Actueel.

XpertHR College terugkijken

Het live XpertHR College vond plaats op 11 januari 2018. Terugkijken kan nog steeds. Door op onderstaande button kun u zich aanmelden. Vervolgens ontvang u een link waarmee u het XpertHR College kunt terugkijken.
Let op: tijdens het webinar nodigt Ferry u uit om vragen te stellen. Dat is niet meer mogelijk als u terugkijkt.

Meld u direct aan voor het XpertHR College

 

Lees meer over:

Over Auteur

Marloes Oelen is contentcoördinator van XpertHR. Met haar journalistieke blik zorgt zij ervoor dat jij helemaal niks mist.