FAQ: ondertekenen verslaglegging

2

Naar aanleiding van de beoordelingsgesprekken zijn we met drie medewerkers een verbetertraject ingegaan. Nu weigert één van de medewerkers categorisch om de verslagen te ondertekenen. Wat kan ik doen?

Niemand kan worden gedwongen om waar dan ook een handtekening onder te zetten. Gebeurt dat toch, dan is dat een handtekening zonder waarde. Toch moet u het er niet bij laten zitten want de verslaglegging is een belangrijk onderdeel van het verbetertraject én onontbeerlijk bij een eventuele latere ontslagprocedure.

Wat kunt u doen? Bespreek allereerst met de werknemer waarom hij niet wil tekenen. Wellicht is het een oplosbaar probleem en kunt u daarna probleemloos verder.

Als de werknemer blijft weigeren om ‘voor akkoord’ te tekenen, probeer dan of hij ‘voor gezien’ wil tekenen. Als hij dat ook niet wil, dan doet u er verstandig aan om er voor te zorgen dat de werknemer schriftelijk bevestigt dat en waarom hij het verslag niet wil tekenen. Dat kan bijvoorbeeld door de werknemer te vragen om zijn bezwaren op papier te zetten. Als hij dat doet, dan heeft u daarmee het bewijs in handen dat de werknemer het verslag heeft gekregen en gelezen. Weigert hij ook dat te doen, dan kunt u zelf schriftelijk aan de werknemer bevestigen dat u heeft gesproken over zijn weigering het verslag te tekenen en zijn redenen daarvoor. Zorg er daarbij voor dat bewijsbaar is dat de werknemer alle schriftelijke stukken die u hem stuurt, heeft ontvangen, desnoods door hem de stukken steeds aangetekend toe te sturen.

 

Lees meer over:

Over Auteur

Mr. Edith van Schie is auteur bij XpertHR. Daarnaast is zij adviseur op het gebied van arbeidsrecht en HR. Edith is jarenlang actief geweest als arbeidsrechtadvocaat, maar heeft de zaken ook een paar jaar van een ‘andere kant’ kunnen bekijken toen zij bij de rechtbank werkzaam was. Zij publiceert over arbeidsrecht en HR.

2 reacties

  1. Bij ons tekenen de medewerkers beoordelings- en functioneringsverslagen alleen maar voor gezien. Een mdw. kan dit niet weigeren, hij/zij heeft dit immers gezien.
    Niet voorgekomen bij ons, maar mocht een mdw. toch weigeren dan zal het per aangetekende post worden verzonden. Als mdw. het poststuk niet aanneemt of weigert af te halen bij PostNL zal de rechter wg. niet aanrekenen dat mdw. het betreffende verslag niet heeft willen tekenen.

  2. Anita Peeters-Haverkate op

    Ook een optie is, laat de werknemer zelf het verslag maken, waar de leidinggevende dan op kan reageren. Draai de rollen eens om!