De geschiedenis van het beoordelingsgesprek

0

Over nut en noodzaak van functionerings- en beoordelingsgesprekken wordt flink gediscussieerd. De een ziet het als noodzakelijk kwaad of als een jaarlijkse terugkerende rituele dans om wat loonsverhoging te krijgen. De ander ziet het als een kans om waardevolle feedback te krijgen of om de carrière meer richting te geven.

Zeker na het uitkomen van het boek ‘Get Rid of The Performance Review!’ in 2008 van professor Culbert hebben het functionerings- en beoordelingsgesprek de wind tegen.

In deze infographic worden geschiedenis en toekomst van het functioneringsgesprek beschreven. De manier waarop inhoud wordt gegeven aan functioneringsgesprekken hangt vaak samen met heersende gedachten over managementstijlen en productiemethoden. Zo passeren de industriële revolutie, het Tayloristische Scientific management, management bij objectives en de opkomst van het Human Resource Management de revue.

Hoe het in de toekomst zou moeten gaan met het functioneringsgesprek is te zien onderaan de infographic. Organisaties van de toekomst focussen op sociale doelen, feedback, erkenning en waardering. Het doel is om moderne medewerkers hun doelstellingen te laten halen en te werken aan hun professionele reputatie. Er is dan geen plaats meer voor het ouderwetse functioneringsgesprek.

Hoe het functioneringsgesprek nieuwe stijl eruit ziet, is te zien in de infographic op de site van dit online magazine voor organisatieveranderaars.

Meer Mediascan »

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.