Zeven presentatoren verdienen te veel

0

Zeven presentatoren van de publieke omroep (NPO) verdienen dit jaar meer dan de afgesproken salarisgrens van ruim 186.000 euro. In 2012 waren dat er nog tien. Dat meldt de NPO.

Volgens de NPO gaat de daling sneller dan hij had verwacht. ‘Dat heeft ermee te maken dat omroepen afspraken maken met hun presentatoren’, zegt een woordvoerder. Dat er nog wel presentatoren zijn die meer verdienen dan de norm, komt bijvoorbeeld omdat hun contract niet zomaar kan worden gewijzigd. Overigens kunnen afspraken worden gemaakt dat een presentator meer verdient dan de salarisgrens, aldus de woordvoerder. ‘Daarover komt nog overleg met het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.’

Van de grootverdieners werken er drie bij BNN, twee bij de TROS en twee bij de VARA. Om welke presentatoren het gaat, zegt de NPO niet. De salarissen variëren van 193.000 euro (BNN) tot 512.000 euro per jaar (VARA). Daarnaast zijn er nog twee presentatoren (NTR/VARA) die meer verdienen dan de salarisgrens, maar werken vanuit een bv. Zij vallen sinds vorig jaar ook onder het beloningsbeleid. Het bedrag boven de grens wordt door de omroepen zelf betaald en ‘niet door de belastingbetaler’.

Voor bestuurders in de (semi)publieke sector geldt de balkenendenorm; zij mogen niet meer verdienen dan 130 procent van een ministerssalaris. Dit jaar ligt dat bedrag op ruim 228.000 euro per jaar.

ANP

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.