Zakelijke dienstverlening hoogste salarisstijging

0

Het afgelopen jaar is het loon van werknemers in de zakelijke dienstverlening het hardst gegroeid. De medewerkers in deze sector konden rekenen op een gemiddelde loonstijging van 2,4 procent.

 

Dat blijkt uit het Nationaal Beloningsonderzoek van HR-adviesbureau Human Capital Group. De laagste stijging was in de publieke sector. Daar stegen de salarissen met gemiddeld 1,4 procent.

Gemiddeld zijn alle salarissen in Nederland in 2012 met 1,9 procent gestegen. Begin 2012 verwachtten de werkgevers nog een gemiddelde loonstijging van 3,6 procent. In de praktijk is de gemiddelde loonsverhoging dus flink lager uitgevallen. De loonstijging is ook lager dan in 2011, toen de lonen met gemiddeld 2,1 procent omhoog gingen.

Uit het onderzoek blijkt tevens dat op secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals pensioen en vergoedingen, verder is bezuinigd.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.