Yoghurtbaas geeft bedrijf aan personeel

0

Salaris is leuk, en een bonus al helemaal. Maar hoeveel werknemers krijgen op een reguliere dinsdagmorgen een deel van hun bedrijf in handen? Het overkwam 2000 werknemers van de Amerikaanse yoghurtfabriek Chobani.

Oprichter/eigenaar Hamdi Ulukaya riep onlangs plotseling al zijn medewerkers bijeen. Normaal gesproken het moment voor slechte mededelingen, maar niet hier. Ulukaya overhandigde al zijn medewerkers een witte enveloppe met daarin aandelen van het bedrijf.

Ulukaya heeft die ochtend 10 procent van zijn bedrijf weggegeven aan in totaal 2000 werknemers. Eentiende bedrijf gedeeld door 2000 mensen lijkt misschien niet veel, maar wie weet dat de yoghurtonderneming 3 tot 5 miljard dollar waard is, gaat toch even rekenen. Gemiddeld krijgen mensen 150.000 dollar, maar de mensen die er al vanaf het begin werken (sinds 2005) zijn in één klap miljonair. Althans, op papier: het geld komt pas vrij wanneer het bedrijf verkocht wordt of naar de beurs gaat.

Samenwerken

Tijdens de medewerkerbijeenkomst verklaarde Ulukaya  niet zonder enig pathos  de context: ‘We used to work together; now we are partners.’ De eigenaar benadrukt daarnaast dat het niet om een simpele gift gaat: ‘Het is een belofte om samen te werken met een gemeenschappelijk doel en verantwoordelijkheid. Ik wil samen met jullie iets speciaals maken dat van blijvende waarde is.’

Betrokkenheid

De verwachting is dat het ook iets zal doen met de betrokkenheid van mensen. De eigenaar zegt: ‘Nu zullen ze nóg meer dan voorheen aan het bedrijf willen bouwen.’ In reactie zeggen medewerkers dat het beter is dan een bonus of een salarisverhoging. Een van hen: ‘Dit is veel beter omdat je een onderdeel krijgt van dat wat je met eigen handen hebt opgebouwd.’ En dat is precies wat Ulukaya voor ogen stond: mensen laten delen in de welvaart die samen was opgebouwd: ‘Zonder hen was er geen fabriek.’

Minimumloon

De discussie komt op een moment waarop lonen een heet hangijzer zijn in Amerika. De kloof tussen de slechtst en best verdienenden wordt steeds groter. Bij de Democraten is verhoging van het minimumloon een belangrijk punt tijdens de verkiezingen. En sommige staten hebben het afgelopen jaar al op eigen houtje het minimumloon verhoogd. Deze yoghurtboer werpt met zijn actie een wel heel ander licht op het verdelingsvraagstuk.

Betalen in aandelen

In andere sectoren is betalen met aandelen iets minder zeldzaam. Zo betalen ICT-startups medewerkers regelmatig met aandelen, simpelweg omdat er geen geld is. Op die manier werden de eerste medewerkers van Google en Facebook de afgelopen jaren multimiljonair. Maar welvaart delen wanneer het bedrijf goed loopt, is wel zeldzaam.

Overigens is dit niet de eerste keer dat Ulukaya zich maatschappelijk betrokken opstelt. Tien procent van de winst gaat naar goede doelen, en een op de drie medewerkers is vluchteling. Zelf woont de yoghurtbaas nog niet zo heel lang in Amerika, oorspronkelijk komt hij uit Turkije.
Bron: New York Times

Lees meer over:

Over Auteur

Basti Baroncini schrijft met liefde over alle onderwerpen binnen het HR-vakgebied, maar zijn hart gaat pas écht sneller kloppen wanneer het gaat om strategie en om mensen. Sociale innovatie, duurzame inzetbaarheid, ontwikkeling & onderwijs, verandertrajecten, draagvlak, communicatie en leiderschap zijn voorbeelden van onderwerpen waar hij graag over schrijft.