Waarom leiden bonussen tot slechtere prestaties?

0

Leiden bonussen tot slechtere prestaties? En hoe komt het dat medewerkers zichzelf regelmatig overschatten? Die vragen beantwoordt Kilian Wawoe in onderstaande video’s.

Kilian W. Wawoe heeft jarenlang ervaring in verschillende HR-functies en werkt tegenwoordig als docent Human Resources Management aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Op woensdag 28 maart geeft hij een uur lang college over zijn visie op het belonen van medewerkers, ook wel ‘Het nieuwe belonen’. Nieuwsgierig? Wij selecteerden een aantal van zijn eerdere lezingen.

Invloed van bonussen op prestaties

‘Het motiveren van medewerkers door geld wordt nogal overschat. De meeste medewerkers zijn goed gemotiveerd’, zei Kilian Wawoe al in gesprek met XpertHR Actueel. In onderstaande video legt hij uit waarom bonussen zelfs kunnen leiden tot slechtere prestaties.

bron: Universiteit van Nederland

Medewerkers overschatten zichzelf

Managers denken dat ze briljant zijn, en nemen daardoor regelmatig onverantwoorde risico’s. Maar werknemers overschatten zichzelf ook regelmatig. Dat legt Kilian Wawoe uit in onderstaande video.

bron: Universiteit van Nederland

Slecht presterende medewerkers

Waarom gedogen veel bedrijven slecht presterende werknemers? Die vraagt beantwoordt Kilian Wawoe in onderstaande video.

bron: Universiteit van Nederland

Het nieuwe belonen

Kilian Wawoe

Belonen wordt gezien als middel om medewerkers te motiveren, talent aan te trekken en prestaties te verbeteren. Maar is dit werkelijk zo? Dr. Kilian Wawoe pleit voor ‘het nieuwe belonen’ waarin de beloning eerder geldt als een verdelingsvraagstuk in plaats van een strategisch instrument. Tijdens het XpertHR College op woensdag 28 maart om 10.30 uur geeft Kilian Wawoe een uur lang college over het onderwerp belonen. Hij combineert zijn wetenschappelijke inzichten met praktijkverhalen en geeft tips waar u als HR direct mee aan de slag kunt. Het webinar is op woensdag 28 maart om 10.30 uur. Deelname is gratis.

Meld u gratis aan voor het XpertHR College

 

Lees meer over:

Over Auteur

Marloes Oelen is contentcoördinator van XpertHR. Met haar journalistieke blik zorgt zij ervoor dat jij helemaal niks mist.