VVD: 1000 euro meer arbeidskorting

2

De VVD wil iedereen die werkt via de arbeidskorting 1000 euro belastingverlaging geven.

Dat zegt partijleider en lijsttrekker Mark Rutte woensdag in De Telegraaf.

,,Op deze manier hebben mensen weer echt iets te kiezen: van het geld dat ze verdienen houden ze meer over om zelf te besteden. Dat is goed voor de economie.”

In het conceptverkiezingsprogramma van de VVD, dat begin juli werd gepresenteerd, stond al dat de arbeidskorting flink omhoog gaat. Volgens Rutte levert de fiscale voorziening voor werkenden in 2014 330 euro en in 2015 1000 euro op. Ook komt er een hogere ouderenkorting, als het aan de liberalen ligt.

De partij wil de bezuinigingen op kinderopvang (250 miljoen) en infrastructuur (ook 250 miljoen) terugdraaien. ,,Die bezuinigingen zijn vrij fors,” zegt Rutte in de krant. ,,We moeten voorkomen dat minder vrouwen aan het werk gaan.” Afgezien van vooral deze punten zegt de VVD verder wel vast te houden aan het zogeheten Lenteakkoord dat de liberalen samen met CDA, D66, GroenLinks en ChristenUnie hebben gesloten.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

2 reacties

  1. Mag ik even een teiltje? Wat een doorzichtig geslijm om stemmen is dit. Eerst al het CDA dat ineens niet meer wil korten op de kinderopvangtoeslag en af wil zien van de langstudeerboete, nu dit. GroenLinks dat iedereen gratis huisisolatie wil geven, what’s next?

  2. Er staat “in het conceptverkiezingsprogramma”. Wordt dit nu genoemd om “zieltjes” te winnen voor de VVD of gaat het werkelijk doorgevoerd worden. Ik heb niet zoveel vertrouwen meer in wat de partijen nu voor mooie beloftes doen, die na de verkiezingen toch weer niet blijken te kunnen doorgaan omdat er bezuinigd moet worden.