Verwachte loonstijging voor HR

0

HR-professionals kunnen dit jaar nog een loonstijging verwachten, volgens onderzoek van Performa en Berenschot. Maar een bonus op het salaris blijkt niet de belangrijkste factor voor tevredenheid, collegialiteit op de werkvloer wel.

In 2014 bedroeg de gemiddelde loonstijging (ten opzichte van 2013) voor HR-professionals nog 2,8%. Door de lage inflatie van dat jaar is het besteedbare inkomen over dit jaar toegenomen. In 2015 wordt er door de respondenten van het onderzoek een loonstijging van 2,9% verwacht. De inflatie zal vervolgens weer stijgen, maar de verwachte loonstijging blijft daarmee 1%. Dit blijkt uit een jaarlijks trendonderzoek dat Performa in samenwerking met Berenschot houdt onder interne- en externe HR-professionals.

In dit onderzoek wordt er ook gekeken naar de bonussen die jaarlijks aan HR-professionals uitgekeerd worden. Hieruit bleek dat ruim een derde van de ondervraagden hiervoor in aanmerking komt en hier aanspraak op maakt. De HR manager ontvangt daarbij de hoogste uitkering. In de gezondheidssector liggen de beloningen het hoogst, doordat deze werknemers vaak ouder zijn en meer werkervaring hebben.

Hoewel ruim de helft van de ondervraagden tevreden is met het salaris en beloningen, waarvan 14% zelfs vindt dat deze beloningen boven het marktconform liggen, wordt er meer waarde gehecht aan sfeer en collegialiteit op de werkvloer. Op nummer twee en drie staan waardering/erkenning voor het werk en een goede werk-privé balans. Het ontvangen van salaris staat in de lijst van tevredenheid op plek elf.

Bron: Performa / Berenschot

Lees ook: Loonsverhoging voor rijksambtenaren en Overeenkomst loonstijging voor ambtenaren

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.