Twijfels in Kamer over ingekorte loondoorbetaling

1

Er bestaan twijfels over de actie vanuit de Kamer over de ingekorte loondoorbetaling voor zieke werknemers. Minister Asscher gaf in een Kamerdebat aan met dit plan bezig te zijn, maar nu blijkt dat dit plan nog niet bevestigd is.

De actie houdt in dat kleine bedrijven met maximaal tien werknemers niet meer verplicht zouden zijn het loon van zieke werknemers gedurende twee jaar door te betalen. Dit zou ingekort worden naar één jaar.

Minister Asscher van Sociale Zaken heeft in de Kamerbrief niets laten blijken over deze actie. Volgens CDA-Kamerlid Pieter Heerma is er in die brief alleen gesproken over een variant van de actie.

Asscher zegt dat het kabinet tot de conclusie is gekomen dat het voorstel de beste keuze is en de enig haalbare optie. Hij gaat het idee de komende tijd uitwerken in overleg met de werkgevers, waarbij hij openstaat voor alternatieven. In het voorjaar moet er dan een uitgewerkte variant liggen die rijp is voor besluitvorming.

Bron: ANP

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. Marco Roosendaal op

    Een "aantal" grens maakt een dergelijk plan onnodig ingewikkeld. Plaats een alternatief bij de andere plannen in het LKV. (LoonKostenVoordeel) Laat het UWV dan geld terugstorten als over een kalenderjaar het ziekengeld een bepaald percentage van de loonsom overschrijdt. Verzekerde werkgevers kunnen hun verzekeraar als begunstige aanwijzen. Voor niet verzekerde werkgevers is er dan saldering met het doorbetaalde % ziekengeld. "Voordeel" is ook dat de zieke werknemer aan het bedrijf verbonden blijft voor wat betreft re-integratie inspanningen. groet, Marco Roosendaal