Topman geeft zijn bonus aan werknemers

0

Topman Yang Yuanqing van computerfabrikant Lenovo geeft zijn bonus van zeker 3,25 miljoen dollar (2,5 miljoen euro) weg aan de 10.000 medewerkers van het bedrijf. Yang wil zijn werknemers bedanken voor hun goede prestaties en onderstrepen dat zij een verantwoordelijke rol hebben bij het bedrijf.

Lenovo, dat in het afgelopen boekjaar een omzet draaide van 34 miljard dollar, streefde dit jaar HP voorbij als grootste computerproducent ter wereld. Vorig jaar keerde de Lenovo-topman zijn bonus, van toen 3 miljoen dollar, eveneens uit aan werknemers. Volgens analisten een opmerkelijke stap voor een Chinese bestuurder.

Maandsalaris
Lenovo-medewerkers in 20 landen zullen profiteren van de vrijgevigheid van hun hoogste baas. 85 procent van hen werkt in China. Voor sommigen zal de uitbetaling van circa 325 dollar bijna even hoog zijn als een gemiddeld maandsalaris.

Yang is niet de enige topman die een deel van zijn beloning deelt met zijn medewerkers. De Rus Oleg Deripaska van aluminiumfabrikant Rusal gaf zijn bonus over 2012 van 3 miljoen dollar aan 120 medewerkers. Topman Simon Wolfson van het Britse kledingbedrijf Next gaf zijn bonus van omgerekend 2,8 miljoen euro over afgelopen jaar aan 19.400 werknemers.

ANP

Lees ook: ‘Psychologie rond beloning is belangrijker dan hoogte’

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.