Salaris inleveren en demotie populair

1

Ruim een op de tien werkgevers heeft het afgelopen jaar gevraagd van het personeel om salaris in te leveren. Hoewel de economie herstelt, doen nog veel werkgevers een beroep op hun medewerkers om met minder genoegen te nemen.

Dit blijkt uit het onderzoek HR Trends 2014-2015 van salaris- en HR-dienstverlener ADP Nederland, organisatieadviesbureau Berenschot en Performa Uitgeverij onder ruim 700 Nederlandse HR-professionals.
Demotie is populair onder Nederlandse bedrijven. Bijna de helft van de werkgevers (48%) onderzoekt de mogelijkheid of vraagt werknemers daadwerkelijk een lagere functie te bekleden. Vorig jaar onderzocht 15% van alle werkgevers de optie demotie, nu kijkt een op de vijf werkgevers (20%) naar de mogelijkheid.
Andere maatregelen die werkgevers nemen, zijn afschaffing van de dertiende maand en salarisverhoging. Ook vragen sommige werkgevers hun personeel af te zien van een reguliere salarisverhoging of een beperking van het salaris en/of vakantiedagen te accepteren.
‘Hoewel werkgevers op de lange termijn verwachten weer meer personeel nodig te hebben, kiezen ze er voorlopig voor om medewerkers in lagere functies te plaatsen of hun arbeidsvoorwaarden te versoberen’, aldus Hans van der Spek, manager kenniscentrum HRM bij Berenschot.

Lees ook: Werkgever moet demotie werknemer terugdraaien en De verwerking van informatie over arbeidsvoorwaarden in het brein

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. A.F. Bongers op

    Wanneer je salarisverhogingen uitsluitend koppelt aan overeengekomen doelstellingen en een 13e maand aan het bedrijfsresultaat en geen periodieken geeft op basis van anciënniteit, dan zijn meestal deze maatregelen niet nodig. Demotie en salaris inleveren zijn niet altijd een gevolg van minder (willen) presteren dan verwacht, maar ook van discutabel management.