Regering wil salarissen docenten bevriezen

2

Als het aan het kabinet ligt worden de lerarensalarissen bevroren. Vorige maand nam de Tweede Kamer een motie van GroenLinks aan om te waarborgen dat de salarissen van docenten meestijgen, maar het kabinet legt deze motie nu naast zich neer.

Voorjaarsnota
Dit blijkt uit de Voorjaarsnota die maandag 31 mei naar de Tweede Kamer is gestuurd. Deze nota geeft een overzicht van de inkomsten en uitgaven halverwege het jaar en bevat voorstellen voor aanpassingen van de begroting. Het kabinet stelt in deze nota voor om de lerarensalarissen te bevriezen. 

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

2 reacties

  1. Nimal van Tilburg op

    Lekker motiverend voor de leraren! We hebben al een chronisch tekort aan leraren. Net zoals we behoefte hebben aan mensen in de zorg. Maar de overheid blijft maar bezuinigen. Bravo, zo krijgen we zeker meer mensen die in het onderwijs willen werken.

  2. Nimal van Tilburg op

    Ik sluit me helemaal aan bij bovenstaande reactie. Er zijn al veel te weinig goede leraren in het onderwijs. Door de lonen te bevriezen ontmoedig je juist de mensen om het onderwijs in te gaan, als ze dat al van plan waren.