Rechter beslist over salarisconflict specialisten

0

De rechtbank in Den Haag geeft woensdagochtend het verlossende woord over het salarisconflict tussen zelfstandige medisch specialisten en minister Ab Klink.

Klink (Volksgezondheid) wil de specialisten korten op hun salaris met 512 miljoen euro. Hij vindt de inkomens veel te hoog. Daar zijn de medici het niet mee eens. Zij vinden dat ze harder worden getroffen dan andere partijen in de gezondheidszorg.

De Orde van Medisch Specialisten spande een kort geding aan om de bezuiniging ongedaan te maken. De specialisten waarschuwen voor oplopende wachtlijsten. ‘Dan zijn we weer terug bij af, bij de periode van voor de marktwerking’, stelt een woordvoerster van de belangenorganisatie.

De artsen dreigen 20 procent van hun loon te verliezen. De orde sluit faillissementen niet uit, omdat pas gestarte specialisten zich in de schulden hebben gestoken om zich te kunnen inkopen in een praktijk. De specialisten bezinnen zich, bij een voor hen negatieve uitkomst, op acties. De medici denken aan stiptheidsacties en het draaien van zondagsdiensten. ‘Een negatieve uitspraak is voor ons het moment om de tanden te laten zien’, aldus de woordvoerster.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.