‘Poolse uitzendkrachten? We hebben een half miljoen werklozen’

1

Albert Heijn heeft via een uitzendbureau Poolse jongeren ingehuurd om kerstpakketten in te pakken. Dit is niet uit te leggen, aldus staatssecretaris de Krom van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

De Krom sprak op uitnodiging van het Platform Onderwijs, Werk en Inkomen (POWI) op de beurs Business Meets Twente, aldus de Twentse krant Tubantia.

‘Niet uit te leggen’
“Poolse jongeren die in Enschede voor Albert Heijn kerstpakketten inpakken terwijl we zelf een half miljoen werklozen hebben, dat is niet uit te leggen,” zei de staatssecretaris in een toespraak op de beurs.

‘Nederlandse jongeren niet gemotiveerd’
Albert Heijn wilde 105.000 kerstpakketten laten inpakken voor haar personeel en heeft daarvoor een uitzendbureau in Haaksbergen ingeschakeld. Het niet nader geduide uitzendbureau haalde vervolgens voor een paar weken veertig Poolse jongen naar Enschede om in te pakken. De eigenaar verdedigde zich in de krant en gaf aan dat werkloze jongeren uit Nederland niet gemotiveerd genoeg zijn om dergelijk werk te doen. Ze komen niet opdagen of haken af, aldus de eigenaar in de Twentse krant.

‘Werkweigering aanpakken’
Het kabinet wil strenger gaan optreden tegen werklozen die niet aan de slag willen en is bezig met plannen. De Krom:  “We gaan werkweigering aanpakken. Wie geen zin heeft moet de uitkering kwijtraken of worden gekort. Er zijn op dit moment 133.000 vacatures, in sommige sectoren is nu al sprake van een structureel personeelstekort. Dat kan niet als er tegelijkertijd een half miljoen werkloos thuis zit.”

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. Onze jongeren dwingen wij te leren voor banen waar bij zij niet hun handen gebruiken. Kortom het handwerk is voor de outcast. Ik promoot mijn kinderen juist een baan te nemen waarbij zij hun handen moeten gebruiken. U wordt financieel dan de poot uitgedraaid. Ook dat doen deze Poolse jongeren. Petje af voor de mensen die hun handen gebruiken in plaats van lariekoek te vertellen zoals zoveel ambtenaren en volksvertegenwoordigers.