Oud P&O’er ABN Amro: ‘Bos niet scherp bij beloningsbeleid’

2

Volgens Pauline van der Meer Mohr, voormalig hoofd personeelszaken bij ABN Amro, heeft minister Wouter Bos zich geen scherp onderhandelaar getoond bij het vaststellen van het nieuwe beloningsbeleid van ABN Amro. De variabele beloningen zijn weliswaar beperkt, maar de vaste beloningen zijn in sommige gevallen verdubbeld en niet meer marktconform.

Dat stelde van der Meer Mohr maandag voor de commissie-De Wit. Deze doet onderzoek naar de oorzaken van de kredietcrisis. ‘Dat de variabele componenten beperkt zijn, is gezond. Maar over de hele linie zijn de vaste componenten verhoogd. In sommige gevallen zijn vaste salarissen verdubbeld. Mensen worden grotendeels overbetaald. De salarissen zijn niet meer marktconform.’

Volgens Van der Meer Mohr zullen de hogere basissalarissen op termijn een ‘enorme opdrijvende werking hebben’ op de totale kosten van de bank. Dit komt doordat hierin ook pensioenregelingen betrokken zijn. ‘Het lijkt mij dat de minister van Financiën zich geen scherp onderhandelaar heeft getoond.’

Bos snapt er niets  van

Bos begrijpt helemaal niks van uitlatingen van het vroegere hoofd personeelszaken. Bos zei dat dinsdag in zijn wekelijks gesprek bij RTL Z.

De beloningen van bestuurders zijn met 65 procent verlaagd, meldde hij vorige week aan de Kamer. ‘Ik snap niet waar ze het vandaan had. Het klopt in elk geval niet met de feiten’, aldus Bos. Hij verschijnt volgende week zelf voor de commissie-De Wit.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

2 reacties

  1. Ja, ja de meester in stommetje spelen. Wie is er geloofwaardiger Bos of mevrouw Van der Meer Mohr?

  2. Wat kun je ook verwachten van iemand die zelf ook niet goed kan onderhandelen over zijn eigen salaris. Als je ziet wat een minister verdient, is het ook niet verwonderlijk dat we zitten met een stelletje dat nergens iets van snapt.