‘Ook topsalaris voor artsen in loondienst’

1

Honderden medisch specialisten die in loondienst zijn bij academische ziekenhuizen, verdienen veel meer dan het norminkomen van 188.000 euro.

Dat blijkt uit onderzoek van het Financieele Dagblad, dat de resultaten woensdag heeft gepubliceerd.

Demissionair minister Ab Klink (Volksgezondheid) wil de inkomens van vrijgevestigde specialisten aan banden leggen, omdat die volgens hem vaak te veel verdienen. Maar ook artsen in loondienst bij universitaire ziekenhuizen nemen volgens het FD vaak een topinkomen mee naar huis, met uitschieters tot ruim 350.000 euro.

Ziekenhuizen zijn verplicht inkomens boven 188.000 euro openbaar te maken. Volgens het FD betaalden de acht universitaire ziekenhuizen vorig jaar aan 659 specialisten in vaste dienst een salaris dat boven die norm lag. Dat is ruim een op de tien artsen.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. Wanneer houdt het oeverloze gez….k over de beloning van artsen nu eindelijk eens op. Misschien dat we beter energie zouden moeten steken in de verbetering van de kwaliteit van de zorg die in een paar jaar tijd steeds verder afglijdt naar het nivo van een derde wereldland. Onderwijs in het algemeen, aantal opleidingsplaatsen voor geneeskunde, specialisten- opleidingsplaatsen, en minder bemoeials zoals b.v. de ziektekostenverzekeraars die heden ten dage op de stoel van arts zijn gaan zitten als het om medische en farmaceutisch hulp en de vergoeding daarvan gaat. Om over de vlucht van hoogopgeleid volk naar het buitenland nog maar te zwijgen.