Onderhandelingsakkoord over nieuwe cao Jeugdzorg

0

Vrijdag 15 oktober hebben MOgroep Jeugdzorg en de Abvakabo FNV, CNV Publieke Zaak en FBZ vakbonden een onderhandelingsakkoord bereikt over een nieuwe cao voor de ruim 30.000 werknemers in de Jeugdzorg.

Volgens het bereikte akkoord krijgen de werknemers een loonstijging van 1,25% en daarnaast een eenmalige uitkering van 180 euro. De cao loopt tot 1 mei 2011.

MOgroep Jeugdzorg en de vakbonden zijn verheugd met het bereikte onderhandelingsakkoord. Met dit onderhandelingsakkoord kunnen belangrijke ontwikkelingen in gang worden gezet richting de toekomst, vinden beide partijen.

Naast afspraken over loonstijging en de eenmalige uitkering bevat het onderhandelingsakkoord afspraken over scholing, mobiliteit, sociale innovatie en beheersing van de werkdruk. Deze afspraken moeten leiden tot een verbeterde inzetbaarheid en behoud van werknemers in de branche Jeugdzorg. Door permanente educatie, loopbaanmogelijkheden, slimmer werken en goede arbeidsomstandigheden is werken in de Jeugdzorg aantrekkelijk en wordt uitval door ziekte en uitstroom uit de branche voorkomen.

De krappere financiële kaders maken het niet eenvoudig om het werken in de Jeugdzorg aantrekkelijk te houden. Daarnaast verwachten werkgevers en vakbonden in de toekomst problemen bij het vinden van voldoende gekwalificeerd personeel. De overeengekomen loonstijging voor 2010 compenseert echter de inflatie en zorgt voor behoud van een marktconforme beloning.

Het onderhandelingsakkoord wordt op korte termijn aan de leden van MOgroep Jeugdzorg en aan de leden van de vakbonden ter goedkeuring voorgelegd.

Meer cao nieuws »

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.