Meeste werknemers houden netto meer over

5

De meeste Nederlandse werknemers houden ondanks de economische crisis maandelijks een hoger nettobedrag over op hun loonstrookje.

Dat blijkt uit berekeningen van salarisverwerker ADP die maandelijks het loonstrookje van 1,4 miljoen Nederlanders verzorgt.

Werknemers met een modaal inkomen van ongeveer 2.500 euro bruto gaan er het meest op vooruit met 13,42 euro per maand. Dit voordeel neemt vanaf een inkomen van 2.500 tot 3.250 euro langzaam af tot 2,83 euro netto per maand.

Het vervallen van de spaarloonregeling heeft ook een behoorlijke invloed op het loonstrookje. Het maandelijkse spaarbedrag wordt nu bruto uitbetaald.

Oudere werknemers krijgen sowieso te maken met een lager nettoloon dan vorig jaar. Dat heeft onder meer te maken met het wegvallen van de verhoogde arbeidskorting voor werknemers die 58 jaar of ouder zijn. Voor iemand van 59 jaar scheelt dat 8,59 euro netto per maand. Een werknemer van 63 verdient zelfs 50,33 euro minder per maand.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

5 reacties

  1. Hans van der Pluijm op

    Voor inkomens vanaf ? 50.000 geldt een veel forsere netto achteruitgang als gevolg van de verhoogde belastbare bijtelling werkgeversbijdrage in de ziektekosten.

  2. Voor inkomens rond de 60.000 en ouder dan 58 gaat het nog harder. Ziektekosten, afschaffen arbeidskorting en spaarloon zorgt voor een netto vermindering van ruim boven de 1000 euro per jaar. Hoezo een bonus om langer te werken?.

  3. Ben 58-plus en ondanks 1% collectieve CAO-verhoging is mijn netto loon minder dan in 2011. Daarnaast betaal ik meer aan zorgverzekering. Inderdaad niet bepaald een stimulans om langer door te werken.

  4. ik ben 62 jaar. ben met zelfde salaris ? 64,– per maand erop achteruit. spaarloon buiten spel gelaten. verder doorwerkbonus vanaf 1 januari 2012 van 5 % naar 1 %. komt vanaf 2013 geheel te vervallen. ipv. krijgt de werkgever afdrachtkorting van ? 6.500,– om iemand van 62 jaar en ouder in dienst te houden. geheel omgekeerde wereld in 3 jaar tijd.
    wat een regering

  5. Voor J. Oostdijk: De doorwerkbonus is dit jaar inderdaad minder geworden, maar wordt in 2013 vervangen door de werkbonus!