Laurentius hoeft directeur niet te betalen

1

Woningcorporatie Laurentius in Breda hoeft het loon van directeur Walter V. niet door te betalen nu hij is geschorst vanwege het vermoeden van vastgoedfraude.

De rechtbank in Breda oordeelde vrijdag dat het ondenkbaar is dat de directeur nu kan terugkeren op zijn werk. Bovendien heeft de directeur tot dusver aan zijn werkgever geweigerd uitleg te geven over de verwijten en heeft hij het bedrijf mogelijk beschadigd, constateert de rechter.

Walter V. werd in mei aangehouden samen met twee directieleden van een vastgoedbedrijf. Het Openbaar Ministerie (OM) denkt dat ze geld dat werd verdiend met diverse vastgoedtransacties voor de woningcorporatie, in eigen zak hebben gestoken. Laurentius is waarschijnlijk voor miljoenen benadeeld, aldus het OM.

De geschorste directeur spande een kort geding aan tegen Laurentius om zijn salaris te krijgen.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. Compleet schaamteloos zo’n directeur! De boel belazeren en dan het lef hebben om nog meer geld te eisen van de benadeelde partij. Nederland gaat ten onder aan dit soort boeven.