HR en medewerker niet op één lijn

0

Dat medewerkers en HR-professionals verschillend denken over het niveau van dienstverlening van de afdeling HR mag geen verrassing heten. Uit onderzoek van ADP blijkt echter dat het verschil in perceptie tussen medewerkers en HR wel heel erg groot is.

In Europa is 38% van de medewerkers van mening dat zij goed gemanaged worden tegen 74% van de HR-professionals die die mening is toegedaan.

HR managers zijn significant meer tevreden over de wijze waarop HR-vragen en vragen over beloning worden beantwoord dan medewerkers. Medewerkers zijn van mening dat hun vraag vaak niet of slechts gedeeltelijk wordt beantwoord. En als vragen dan wel worden beantwoord zijn medewerkers vaak ontevreden over het hele proces waar zij doorheen moesten. HR managers denken echter dat medewerkers daarover tevreden zijn.

Van medewerkers die vonden dat hun vraag snel en goed beantwoord werd geeft eenvijfde aan het komende jaar een nieuwe baan te gaan zoeken. Van de medewerkers die aangeven ontevreden te zijn over de beantwoording van vragen geeft ruim een kwart aan naar een andere baan uit te kijken.

Carrièremogelijkheden
In Europa is 45% van de medewerkers het eens met de stelling dat hun werkgever groeimogelijkheden biedt. Van de HR-professionals is 71% er van overtuigd dat de werkgever groeimogelijkheden biedt aan medewerkers. Tweevijfde (41%) van de medewerkers vindt dat functioneringsgesprekken bijdragen aan de ontwikkeling van hun carrière. Tweederde (63%) van de HR-professionals denkt dat functioneringsgesprekken bijdragen aan de carrièreontwikkeling van medewerkers.

Er zit dus een enorm gat tussen wat medewerkers en HR-professionals van HR-praktijken vinden.

HR-professional China Gorman roept op om als organisatie serieus aan de slag te gaan met deze perceptieverschillen, die dus ook financiële consequenties hebben, zoals een stijgend verloop en lagere tevredenheid.

Bron: chinagorman.com

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.