Gelukkig op het werk

1

In een interview geeft voormalig Harvard hoogleraar Shawn Achor, schrijver van het boek The Happiness Advantage, tips aan leiders om geluk op het werk te stimuleren.

Hoe kunnen leiders een cultuur van geluk creëren?
Volgens Achor moeten ze bij zichzelf beginnen. Besteed iedere dag 2 minuten aan het denken aan een positieve ervaring van de afgelopen 24 uur. Probeer zoveel mogelijk details te herinneren. Deze gewoonte zorgt voor een toename van het gelukzaligheidsgevoel en brengt het brein in een positieve flow.

Managers focussen soms zo op problemen dat ze de successen over het hoofd zien en de zin van hun werk vergeten. Die 2 minuten per dag zorgen ervoor dat dit patroon doorbroken wordt en geven de macht aan het individu terug. Niet alleen de manager is gelukkiger, ook de prestaties van het team verbeteren. Dan verschuift het dus van het individu naar leiderschap.

Natuurlijk willen we een goed salaris. Maar een goed salaris maakt ons niet betrokken. Aandacht, terugkoppeling en complimentjes motiveren ons en zorgen voor een hogere productiviteit. Dat moet dan wel frequent, specifiek en gebaseerd op de werkelijkheid gebeuren. Dat stimuleert specifiek gedrag.

Wat zijn de karakteristieken van succesvolle leiders?
Positieve leiders doen het tegenovergestelde dan wat je van hen verwacht in alle hectiek. Zij investeren meer in hun sociale netwerk en spenderen meer tijd aan het bedanken van medewerkers en het hebben van ‘echte’ gesprekken. Je een hele dag opsluiten in je kantoor heeft negatieve effecten. Je sluit je af van sociale support, terwijl dat juist stressverlagend is en een voorspeller van succes. Positieve leiders zijn zich er tevens van bewust dat het niet alleen intelligentie is dat succes bepaald. Vijfenzeventig procent van de werkprestaties wordt voorspeld door drie factoren: de overtuiging dat je bijdraagt aan het succes van de organisatie;  de mate van sociale support thuis en op het werk en het zien van stress als een uitdaging in plaats van een bedreiging.

Hoe leidt geluk tot betere prestaties?
Een positieve mindset is een voorloper van succes. Als tijdens uitdagingen het niveau van positiviteit omhoog gaat, gaan productiviteit en betrokkenheid omhoog en verdrievoudigd creativiteit. Geluk leidt tot meer succes. Andersom gaat dat niet altijd op. Meer succes leidt niet automatisch tot meer geluk.

Personen die sociale support geven op het werk, die hun vrienden uitnodigen om te lunchen zijn verreweg de gelukkigste personen. Zij hebben een 40% hogere kans om promotie te maken en hebben minder kans op een burn-out. Hoe meer je geeft, hoe meer je krijgt.

Het interview met Shawn Achor over dit niet al te verrassende geheim voor succes is te lezen op de website van de Washington Post

Meer Mediascan »

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. Anna Pauzenga op

    Hoe meer je geeft, hoe meer je terug krijgt. En ‘wat aandacht krijgt, groeit’. Als je tijdens het echte gesprek, waar Shawn Achor over spreekt, denkt ‘wat voor leuk mens ben jij nu weer? wat is jouw talent? wat maakt jou uniek? en hoe draag jij positief bij aan wat we met elkaar willen creeren?’ en dan vooral luistert en goed kijkt naar wat voor prachtig mens die ander is, dan zie je de ander echt opbloeien. Prachtig om te zien (en te doen :-)). Met oprechte en echte aandacht bereik je heel veel. Dat is in ieder geval mijn ervaring.

    Anna, gelukscoach