Eindejaarsbonus meest uitgedeeld in onderwijs en zorg

0

Werknemers in het onderwijs en in de zorg ontvingen in 2015 vaak een bonus aan het einde van het jaar. Voor een dertiende maand zat je goed in de financiële dienstverlening en in de productiesector.

Dat blijkt uit de jaarlijkse loonwijzer van Monsterboard WageIndex waarvoor 230.000 enquêtes werden afgenomen.

Afgelopen jaar werd de eindejaarsbonus het meest uitgekeerd in het onderwijs (58%) en in de zorg (55%). Een dertiende maand werd het meest ontvangen in de financiële dienstverlening (24%) en productiesector (22%). Werknemers in de horeca en in het toerisme ontvingen het minst vaak een eindejaarsbonus of een dertiende maand.

Ontevreden over bonus

De medewerkers die een bonus ontvangen, lijken volgens Monsterboard nog niet tevreden. Zo geeft slechts eenderde van de ondervraagde werknemers aan dat zij tevreden zijn met hun bonus. Ook in de financiële dienstverlening, waar de bonussen gestegen zijn in 2015, is slechts 38% van de medewerkers tevreden.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.