Dit is het favoriete kerstpakket van HR

0

Een kerstpakket met knapperige crackers, een oud kaasje, suikerpinda’s en andere lekkernijen is nog steeds favoriet bij HR-adviseurs. De helft van alle deelnemers aan onze enquête kiest daarvoor. Het jaarlijkse cadeau voor het personeel mag bij de meeste deelnemers 25 euro of meer kosten. HR is volgens het merendeel betrokken bij de keus van het pakket.

Dat blijkt uit een poll op XpertHR Actueel. 

Het kerstpakket blijft een traditie bij werkend Nederland. Slechts drie deelnemers aan onze enquête doen er niet aan. Al staan de pakketten met luxe, exotische of juist oer-Hollandse producten op één, de geschenkbon doet het ook goed. Eén op de zes deelnemers kiest daarvoor. Bij drie van de tien mag het personeel zelf zijn pakket samenstellen.

Kosten van het kerstpakket

De meeste deelnemers besteden 25 tot 50 euro aan het kerstpakket. Een enkeling besteedt 50 tot 75 euro en één iemand geeft meer dan 75 euro uit aan het pakket. In de meeste organisaties is HR betrokken bij de samenstelling.

Kerstpakketten Onderzoek

Werkgevers overschatten hoe blij werknemers zijn met een kerstpakket, zo concludeert de MKBservicedesk in het jaarlijkse Kerstpakketten Onderzoek. Daaruit blijkt dat werknemers het zien als een leuk extraatje, terwijl de werkgever het echt ziet als een blijk van waardering.

Werkgevers vinden over het algemeen dat zij degene de keuze voor het pakket moeten maken. Al geeft 20 procent aan dat zij de keuze overlaten aan hun medewerkers.

Ook lezen: Het kerstpakket is weer helemaal terug: vijf trends

 

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.