De VS: een soort EU, maar dan met één taal!

1

Het eerste waar iemand aan denkt bij het verschil tussen HR in Nederland en in de Verenigde Staten, is dat in Amerika iemand erg snel en (bijna) zonder reden is te ontslaan.

 

Dat deze regels per staat erg  verschillen, is bij minder mensen bekend. De 50 verenigde staten hebben allemaal eigen regels op het gebied van arbeidsrecht, lonen en (inkomsten)belasting. Zo kunnen alleen staten waar een dienstverband at will van toepassing is medewerkers ontslaan zonder reden.

Lonen verschillen afhankelijk van de aan- of afwezigheid van unions en/of een vastgesteld loon. Dit laatste verplicht de werkgever een bepaald salaris bij een bepaalde positie te betalen. De overheid bepaalt een minimumloon, maar de meeste staten hebben weer een wet die zegt dat werkgevers een hoger minimumloon moeten betalen. De inkomstenbelasting bestaat uit een landelijk percentage, een percentage per staat en soms nog een percentage voor de stad waarin de werknemer werkt. Florida en Texas hebben bijvoorbeeld geen state tax.

De organisatie waar ik voor werk, is een projectorganisatie voor geheel Noord-Amerika met kantoren in Atlanta (Georgia), Louisville (Kentucky) en Vancouver (Canada). Naast de verschillen in arbeidsrecht, lonen en inkomstenbelasting per staat, was ik verbaasd over het feit dat je bij een verhuizing naar een andere staat opnieuw een rijbewijs moet aanvragen en dat je een auto moet invoeren! Het verschil in sales tax tussen de verschillende staten wil de ontvangende staat graag ontvangen. Dit geldt ook voor een leaseauto, wat in de VS overigens vaak enkel een financiële lening is zonder enige vorm van service. Al met al zijn de VS een soort EU, maar dan met één taal!

Standplaats Kentucky
Caroline Oltmans  van den Heuvel, HR-officer bij Vanderlande Industries in Louisville, Kentucky, Verenigde Staten


Naar de Wereld van HR »

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. Femke Hellings op

    Erg interessant om te lezen over de verschillen in HR wereldwijd! Wat hebben we toch een mooi beroep…