De loonstrook

1

Mag de loonstrook uitsluitend digitaal worden verstrekt, zonder dat de werkgever daarvoor toestemming heeft van de werknemer?

De loonstrook is bedoeld om informatie te verstrekken aan de werknemer.

Voor het verstrekken van een elektronische loonstrook is volgens de wet de ‘uitdrukkelijke instemming’ van de werknemer vereist (artikel 7:626 lid 3 BW). De uitdrukkelijke instemming is nodig omdat de mogelijkheid bestaat dat niet iedere werknemer het loonstrookje digitaal kan ontvangen (Kamerstuk 32038, nummer 6).

Als u beschikt over schriftelijke toestemming van de werknemer om loonstroken digitaal te versturen, is het mogelijk om loonstroken digitaal te verstrekken. Als u de loonstrook standaard digitaal verstuurt, tenzij een werknemer aangeeft dat hij de loonstrook op papier wil ontvangen (u hanteert dan een ‘negatieve optie’), is van ‘uitdrukkelijke instemming’ van de werknemer geen sprake en wijkt u af van artikel 7:626 lid 3 BW. Dit is niet toegestaan als dit ten nadele is van de werknemer (artikel 7:626 lid 8 BW). Dit lijkt het geval te zijn als de mogelijkheid bestaat dat niet iedere werknemer het loonloonstrookje digitaal kan ontvangen. De verplichting tot het verstrekken van een loonstrookje geldt overigens formeel alleen bij iedere verandering van het loon.

Het ‘risico’ van het hanteren van de negatieve optie is niet heel groot. Een werknemer die het hier niet mee eens is, kan hooguit later zijn loonstrook opvragen. De werkgever moet die dan (nogmaals) op papier afgeven. Als u overgaat tot het hanteren van de negatieve optie, is het raadzaam bij de laatste loonstrook per post die ‘negatieve optie’ op te nemen.

De Xpertise-artikelen zijn eerder gepubliceerd in de gelijknamige rubriek in P&Oactueel Magazine 

Meer Xpertise »

MEER WETEN?


Op XpertHR.nl vindt u uitgebreidere informatie over verschillende arbeidsverhoudingen met voorbeelddocumenten, checklists, et cetera.
CONTACT
XpertHR.nl is dé HR Antwoordbank. Bent u geïnteresseerd in XpertHR? Vraag dan een demonstratie aan op www.xperthr.nl of bel (020) 515 9123.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. In aanvulling op bovenstaand bericht, dient rekening gehouden te worden met de mogelijkheid om de loonstrook op een nader moment te kunnen raadplegen, bijvoorbeeld door mogelijkheid tot opslaan.

    Mijn vraag is: Kunnen wij medewerkers verplichten om het priv?-emailadres met de afdeling P&O te communiceren? Of geldt de uitdrukkelijke instemming hier ook voor?

    Ik stel deze vraag in het kader van mogelijke implementatie van de digitale loonstrook. Wij zouden graag iedereen de digitale loonstrook willen verzenden via een portal (inlog) of priv?-emailadres. In beginfase de aanlevering van papieren loonstrook ?n de digtiale loonstrook.