Cfo s en hr-managers trekken personeel aan in tweede helft 2013

0

Ondanks de huidige negatieve geluiden over de Nederlandse economische situatie, blijken sommige afdelingen binnen bedrijven voorzichtig optimistisch over groei.

Zo blijkt uit onafhankelijk onderzoek dat het optimisme onder cfo’ s en hr-managers is gegroeid in het afgelopen half jaar. Zij hebben voldoende vertrouwen in de groei van Nederland (74 procent) en in de groei van het eigen bedrijf (81 procent). Daarnaast zijn meer bedrijven voorzichtig van plan salarissen te verhogen (24 procent). Dit blijkt uit de ‘ Personeelsbarometer 2013’ van Robert Half, arbeidsbemiddelaar op het gebied van financiële professionals en administratief ondersteunend personeel. Waar de helft van de hr-managers in het begin van het jaar nog aangaf het huidige aantal permanente werknemers te willen verkleinen of te bevriezen, is dit nu nog maar 19 procent. Meer dan een kwart (27 procent) wil in het komende half jaar actief professionals werven voor nieuwe functies.

‘ Hoewel de werkloosheidscijfers hoog zijn, zien we in een aantal specifieke functiegebieden meer interesse komen voor het uitbreiden van het personeelsbestand’ , vertelt Stephan Renken, directeur Robert Half Nederland. ‘ Juist professionals met specifieke kwalificaties, bijvoorbeeld in de finance en accounting richting, zijn veel gevraagd. We zien dan ook dat cfo’ s hard op zoek zijn naar deze professionals, die niet voor het oprapen liggen. Zij zoeken voornamelijk uitbreiding van het team met mensen met een specifieke achtergrond, die nieuwe projecten of een uitbreiding van het producten- en dienstenaanbod kunnen oppakken.’

Meer ruimte voor beloning
‘ We zien in dit onafhankelijke onderzoek dat, ondanks onzekere economische geluiden, er een stabiel vertrouwen blijft in de groei van het eigen bedrijf’ , gaat Stephan Renken verder. ‘ Het optimisme neemt langzaam toe. Waar we in het begin van 2013 al konden concluderen dat er groei in het personeelsbestand mogelijk ging worden, zien we nu dat het vertrouwen ook iets oplevert voor het huidige personeel: er komt meer ruimte in salarissen en bonus. Dit is overigens ook hard nodig: veel cfo’ s en hr-managers hebben er moeite mee topmedewerkers te behouden. Nu er wellicht meer mogelijkheden komen voor bedrijven om nieuwe mensen aan te nemen, is het belangrijk goed op te letten dat je je beste medewerkers niet verliest.’

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.