Boete voor overtreden Wet minimumloon

0

Een schoonmaakbedrijf heeft een boete van € 230.000 gekregen voor het overtreden van de Wet minimumloon en minimumvakantiebijslag.

Dat heeft de Inspectie SZW bekend gemaakt.

Minimumloon en vakantiebijslag

Het schoonmaakbedrijf kon de door 22 werknemers gewerkte uren niet inzichtelijk maken, waardoor niet kon worden vastgesteld of zij voldoende loon en vakantiebijslag ontvingen. De Inspectie SZW heeft een boete opgelegd voor het feit dat de werkgever niet de juiste gegevens kon tonen op grond waarvan het wettelijk minimumloon kan worden vastgesteld. Tegen de opgelegde boete kan het bedrijf nog in bezwaar en beroep.

Diepgravend onderzoek

De Inspectie deed al langere tijd onderzoek naar de arbeidssituatie in het bedrijf. De werknemers zouden volgens hun arbeidsovereenkomst per uur worden betaald. De normtijd voor het schoonmaken van een kamer werd door het schoonmaakbedrijf bepaald op 10 tot 12 minuten voor een kamer waar de gast nog een avond verbleef en 20 minuten voor een kamer van een vertrekkende gast. Uit onderzoek van de Inspectie bleek dat werknemers niet altijd de gewerkte uren kregen uitbetaald. Bijvoorbeeld als een werknemer vijf ‘blijvende’ kamers niet in één uur kon schoonmaken maar daar anderhalf uur voor nodig had. De Inspectie SZW constateerde verder dat wachttijden niet werden uitbetaald, net als de tijd die het kost om de linnenkar te vullen, stofzuigen van het gangetje voor de hotelkamers en bijplaatsen van extra bedden.

Lees meer over:

Over Auteur

Marloes Oelen is contentcoördinator van XpertHR. Met haar journalistieke blik zorgt zij ervoor dat jij helemaal niks mist.