Beter loon staat hoog op verlanglijst

0

Een beter salaris is voor de helft van de Nederlandse werknemers reden om van baan te veranderen. Daarmee staat een beter loon met stip op nummer 1 als reden voor vertrek, op afstand gevolgd door een betere werk/privé-balans (16%) en loopbaanontwikkeling en bedrijfscultuur (10%).

Dat blijkt uit onderzoek van Robert Half, arbeidsbemiddelaar op het gebied van financiële en administratieve professionals. Het onderzoek werd uitgevoerd onder duizend kantoormedewerkers. Van hen gaf 61% aan in het komende jaar op zoek te gaan naar een nieuwe baan.
Robert Half zegt te verwachten dat met de aantrekkende economie bedrijven in toenemende mate extra talent willen aantrekken. Dat zorgt voor een groeiend aanbod van banen. Met meer openstaande vacatures wordt het voor werknemers aantrekkelijker om op zoek te gaan naar ander werk.

Het is dan ook ‘niet verwonderlijk’, zegt Robert Half, dat bijna zeven op de tien (66%) CFO’s en financieel directeuren aangeven bezorgd te zijn dat hun topwerknemers binnen de finance- en accountingafdeling het bedrijf zullen verlaten voor een andere uitdaging.

Retentieplan

‘Deze ontwikkelingen doet bedrijven beseffen dat een strategisch retentieplan een hoge plaats verdient op de bedrijfsagenda en een doorslaggevende factor kan zijn om concurrentievoordeel te verkrijgen en te behouden in de competitieve markt van vandaag’, zegt directeur Stephan Renken van Robert Half. ‘Werkgevers die goed kunnen inspelen op de wensen van werknemers zijn beter in staat toptalenten in het bedrijf te behouden.’

Werkgevers doen er volgens Robert Half goed aan het belang van erkenning en waardering niet te onderschatten. Er dient een competitief en gepersonaliseerd beloningspakket te worden geboden met voldoende aandacht voor secundaire arbeidsvoorwaarden. Verder is het aan te bevelen incentives aan te bieden aan werknemers na afronding van een succesvol project of aan het einde van een succesvol jaar.

Bron: Robert Half, Market Probe

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.