Australische onderneming beloont na zwangerschapsverlof terugkerende vrouwen

0

Een Australische onderneming beloont moeders die terugkeren na hun zwangerschapsverlof.

Nieuwbakken moeders die na hun verlof terugkeren bij de Insurance Australia Group (IAG) krijgen gedurende 6 weken een dubbel salaris.

Directeur Mike Wilkins beschouwt het als een genereus gebaar, maar benadrukt dat het IAG vooral gaat om de terugkeer van kwalitatief goed personeel.

Het dubbele salaris is een reactie op gesprekken die met vrouwelijke medewerkers zijn gevoerd. Zij ervoeren moeilijkheden en druk om terug te keren op het werk. Om deze moeilijkheden, zoals zorgen voor opvang van de baby, het hoofd te bieden, is deze maatregel geïntroduceerd, aldus Wilkins.

Vrouwelijke medewerkers van IAG juichen de maatregel toe. Zij stellen zelfs dat "dit het verschil kan maken tussen wel of geen kinderen nemen."

IAG telt 10.000 medewerkers, waarvan ruim de helft vrouwelijk is. Jaarlijks gaan 500 tot 600 vrouwen met zwangerschapsverlof. In 2015 wil het verzekeringsbedrijf dat eenderde van de senior managementposities door vrouwen wordt vervuld. Door deze welkom-terug-bonus zal dit doel sneller behaald worden. Wilkins is er zeker van dat door deze bonus het bedrijf door moeders en families als employer of choice wordt gezien.

De bonus verdient zichzelf terug. Het bedrijf hoeft geen nieuwe medewerkers te werven en te trainen. Bovendien worden moederschapsvaardigheden binnen het bedrijf zeer gewaardeerd, zegt Wilkins. "We willen medewerkers die kunnen multitasken. En moeders zijn de ultieme multitaskers."

Dit verhaal, inclusief een fragment (2.21 minuten) hierover uit het Australische journaal, is te vinden in de nieuwsberichtensectie van Yahoo.

Meer Mediascan »

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.