Aan het werk na een WW-uitkering? Minder salaris!

2

Heb je momenteel een WW-uitkering en ben je op zoek naar een baan? Dan is de kans groot dat, wanneer je weer aan de bak gaat, je op salaris achteruit gaat. Dit blijkt uit een onderzoek dat de Volkskrant gehouden heeft in samenwerking met het UWV.

De Volkskrant heeft samen met het UWV een onderzoek gehouden naar het salaris van tienduizenden werklozen. Het gaat hierbij om werklozen die in de WW terecht zijn gekomen, maar inmiddels weer een baan hebben gevonden. Bij het onderzoek is gekeken naar het salarisverschil voordat zij de WW in gingen en het moment dat zij weer werk hadden gevonden, voor dezelfde uren als voorheen. Daaruit bleek dat werknemers gemiddeld 5% op salaris achteruit zijn gegaan.

Jongeren leveren het minst in op salaris. Het zijn met name de ouderen en hoogopgeleiden waar het salarisverschil duidelijk te zien is. Zo moeten hoogopgeleide 55-plussers in de ICT-sector zelfs tot 24% van hun salaris inleveren na een periode van werkloosheid. Ook in de administratieve beroepen ga je er op achteruit, namelijk zo’n 20%.

De reden voor achteruitgang in salaris heeft met name te maken met dat ouderen vaak op kennis zijn achtergebleven gedurende de periode dat zij werkloos waren. Daarnaast is er voor hen grote concurrentie van jongeren die wél de kennis hebben. Volgens Piet Vessies van werkgeversvereniging AWVN zijn de salarissen van ouderen daarmee beter afgestemd op de prestatie die zij leveren.

Bron: Volkskrant

Lees ook: Verlengen ww-duur kost duizenden banen en Geen grote rol UWV bij derde jaar WW

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

2 reacties

  1. Dick Klinkhamer op

    Alle ontwikkelingen van de arbeidsmarkt hebben een gezamenlijke noemer: personeelskosten omlaag.
    "Dat ouderen vaak op kennis zijn achtergebleven gedurende de periode dat zij werkloos waren" lijkt mij een gezocht en ondergeschikt argument. Werkloosheid leidt voor velen tot een extra motivatie om qua kennis snel in te lopen en arbeidsvoorwaardelijke concessies te doen.

  2. Dick Klinkhamer op

    Wanneer publiceert werkgeversvereniging AWVN trouwens eens cijfers over hoe vaak de oudere door de leden wordt afgewezen omdat ze 'overgekwalificeerd' zijn en dus 'niet in het profiel' passen? Het brengt wellicht meer nuance in 'te duur, niet flexibel, achter qua kennis en te vaak ziek'.