5 populairste mediascans 2013

0

P&O-er Marco Hendrikse zoekt wekelijks het internet af op trends en bijzondere ontwikkelingen op HR-gebied. Dit waren de vijf meest populaire berichten uit de Mediascan het afgelopen jaar.

1. Vijf trends die de toekomst van werk bepalen

Jacob Morgan identificeert vijf trends die grote impact zullen hebben op werk en de werkvloer. Trends waar HR en managers rekening moeten houden.
Lees het hele artikel.

2. ‘Exit interview is waardeloos’

Bij veel organisaties worden exit-interviews gedaan. Als een medewerker (vrijwillig) weggaat wordt een interview gehouden met deze vertrekkende medewerker. Volgens Barbara Milhizer hebben medewerkers een grote hekel exit-interviews.
Lees het hele artikel.

3. Hoe HR waarde toevoegt

Als aan directies gevraagd wordt wat bijdraagt aan het succes van de organisatie geven zij aan dat de operationele activiteiten van HR voor 7% bijdragen aan bottom line prestaties van de organisatie.
Lees het hele artikel.

4. Tips voor kritiek op positieve wijze

Constructieve feedback, op sympathieke wijze gegeven, draagt bij aan het functioneren en verhoogt het zelfvertrouwen.
Lees het hele artikel.

5. Waarom 360 graden feedback niet werkt

De beoordelingssystematiek 360 graden feedback mag zich verheugen in een redelijke populariteit. Onterecht volgens Dr. Wendell Williams. Hij geeft tien redenen waarom de beoordeling door meerdere personen niet werkt.
Lees het hele artikel.

 

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.