Onderwerp: Belonen

Werkgevers zijn verplicht tot het betalen van loon aan hun werknemers. Werknemers worden beloond voor hun inzet en de geleverde prestaties. Deze beloning bestaat in de regel uit salaris aangevuld met bijvoorbeeld een bonus. De hoogte van het loon is in principe te bepalen door de werkgever en werknemer, maar alle werknemers vanaf 23 jaar hebben recht op het wettelijk minimumloon. Voor jongere werknemers (15 tot 23 jaar) geldt het minimumjeugdloon. Als een werknemer bij demotie of degradatie een lager salaris ontvangt, moet hij hier expliciet mee instemmen. Daarom is in een demotieregeling doorgaans een afbouwregeling opgenomen. Ook belangrijk binnen dit thema: de loonbelasting en de daarbij behorende heffingskortingen.

Meer vormen van belonen

Een goed salaris trekt getalenteerde werknemers en houdt hen vast. Toch wordt het effect van beloning overschat en werken andere vormen van belonen steeds beter. Andere vormen van belonen zijn een prestatiebeoordeling op basis van een tweepuntschaal (iemand voldoet in zijn werk of iemand voldoet niet), een systeem van doorlopende feedback (eerlijkheid) en coaching en een variabele winstdeling. Zo zijn er allerlei manieren en niveaus waarop je werknemers kunt belonen. De ins en outs over belonen leest u op deze pagina.

XpertHR College over BELONEN

Kilian Wawoe

Als organisaties hun beloningssysteem willen veranderen, moet HR dat proces leiden. Geef het niet uit handen.

Dat zei bijzonder organisatiepsycholoog Kilian Wawoe tijdens het XpertHR College over belonen. Tijdens het webinar pleit hij voor ‘het nieuwe belonen’ waarin de beloning geldt als een verdelingsvraagstuk in plaats van een strategisch instrument.

Meld u aan voor de terugkijklink van het XpertHR College

Whitepapers over belonen

Op zoek naar meer achtergrond en verdieping? Lees ook onze whitepapers.

Artikelen over het onderwerp belonen

Belonen
StellingBonussen maken je een aantrekkelijke werkgever

De arbeidsmarkt trekt inmiddels behoorlijk aan, en in veel sectoren wordt het al lastig om mensen te werven. Hoe zorg je ervoor dat je als werkgever mensen aan je blijft binden? Drie experts reageren op de uitspraak: bonussen maken je een aantrekkelijke werkgever

Belonen
Beoordelen en belonen bij ABN AMRO op de schop

Nieuw Performance Management volgens ABN AMRO: continue dialoog en aanpassing van doelen, geen jaarlijkse beoordeling meer. In gesprek met Felix Bartelomij, Head People Development: ‘Het nieuwe Performance Management komt voort uit wat onze medewerkers wilden.’

Belonen
Doe mee aan onderzoek van NIRPA

Wat zijn de trends en ontwikkelingen binnen het vakgebied van de salarisprofessional? Doe mee aan het trendonderzoek van het Nederlands Instituut Register payroll Accounting (NIRPA).

Belonen
Ga aan de slag met de tips over belonen

XpertHR Actueel gidste u de afgelopen drie maanden door ‘het nieuwe belonen’. In dit artikel een overzicht van de meest spraakmakende artikelen. Over beloningsbeleid, prestatiebeloning en beloningsdifferentiatie.

Belonen
StellingAlleen de beste medewerkers profiteren van extraatjes

Nu het lastiger wordt om geschikt personeel te vinden, staat beloning weer op de agenda. Aan twee HR-managers en een arbeidsrecht-expert legt XpertHR Actueel de stelling voor: Alleen de beste medewerkers profiteren van extraatjes. Twee zijn het ermee oneens, één is het eens. 

Belonen
Kilian Wawoe: ‘HR, geef het nieuwe belonen niet uit handen’

Variabele winstdeling, het inzetten van HR Analytics, meer aandacht voor feedback en een bonus voor het team: volgens organisatiepsycholoog Kilian Wawoe horen ze allemaal bij het nieuwe belonen. In zijn XpertHR College pleit hij ervoor dat HR dit thema naar zich toe trekt. ‘Geef het niet uit handen.’

1 2 3 22