Onderwerp: Belonen

Werkgevers zijn verplicht tot het betalen van loon aan hun werknemers. Werknemers worden beloond voor hun inzet en de geleverde prestaties. Deze beloning bestaat in de regel uit salaris aangevuld met bijvoorbeeld een bonus. De hoogte van het loon is in principe te bepalen door de werkgever en werknemer, maar alle werknemers vanaf 23 jaar hebben recht op het wettelijk minimumloon. Voor jongere werknemers (15 tot 23 jaar) geldt het minimumjeugdloon. Als een werknemer bij demotie of degradatie een lager salaris ontvangt, moet hij hier expliciet mee instemmen. Daarom is in een demotieregeling doorgaans een afbouwregeling opgenomen. Ook belangrijk binnen dit thema: de loonbelasting en de daarbij behorende heffingskortingen.

Artikelen over het onderwerp belonen

Belonen
Dit zijn de minimumlonen per 1 juli 2017

De leeftijd voor het volwassen minimumloon gaat op 1 juli 2017 omlaag van 23 naar 22 jaar. Het minimumjeugdloon voor 18- tot en met 21-jarigen gaat omhoog. Dit zijn de minimumlonen per 1 juli 2017.

Belonen
Doe mee aan onderzoek van NIRPA

Wat zijn de trends en ontwikkelingen binnen het vakgebied van de salarisprofessional? Doe mee aan het trendonderzoek van het Nederlands Instituut Register payroll Accounting (NIRPA).

Belonen
Vergeet salarisverhoging, geef een nieuwe functie

Mensen hechten meer waarde aan loopbaanontwikkeling en opwaartse mobiliteit dan aan een salarisverhoging. Dat blijkt uit onderzoek van organisatie-adviesbureau Korn Ferry. Maar liefst tweederde van de werknemers verkiest meer erkenning boven extra geld.

Belonen
Tien vragen en antwoorden over payroll

Met de toenemende flexibilisering van de arbeidsmarkt is ook ‘payrolling’ populairder geworden. Maar wat verstaan we nu precies onder deze term en wat zijn de belangrijkste afwegingen om als bedrijf voor payrolling te kiezen?

Belonen
Moeten we blij zijn met LinkedIn Salary?

Ergens in 2017 komt de nieuwe functie van LinkedIn ook in Nederland beschikbaar: LinkedIn Salary. Op die site kan iedereen zien wat aan salaris betaald wordt voor bepaalde functies. Moeten wij als werkgevers daar wel of niet blij mee zijn?

Belonen
Als de manager een algoritme is …

Snelle jongens van hippe start-ups hebben een nieuwe vorm van leidinggeven bedacht: Algoritme Management. Op het eerste gezicht scientific management in het kwadraat, er is veel efficiencywinst mogelijk. Of is het uitbuiting?

Belonen
Het kerstpakket is weer helemaal terug: vijf trends

Voor 2016 geen pastadraaier, popcornmaker of chocoladefontein. Het traditionele pakket tjokvol lekkers is weer helemaal terug dit jaar. Populair is ook de kerstmarkt, waar medewerkers onder het genot van een glaasje glühwein hun eigen kerstpakket bij elkaar shoppen. Vijf trends uit 2016.

1 2 3 20