Werkongeval vaak tijdens opstarten en afronden

0

Ernstige arbeidsongevallen vinden vooral plaats tussen 09.00 en 11.00 uur en tussen 15.00 en 16.00 uur, blijkt uit een vrijdag verschenen onderzoek van de Inspectie SZW, de vroegere Arbeidsinspectie.

Vermoedelijk komt dat doordat mensen ’s ochtends gehaast zijn om aan de slag te gaan en ’s middags nog snel een klus willen afronden. Medewerkers in de industrie, de afvalbranche en de bouw krijgen het vaakst te maken met arbeidsongevallen.

Vooral jongeren in de leeftijdscategorie vijftien tot en met 24 jaar lopen relatief veel ernstige verwondingen op. Dit geldt ook voor uitzendkrachten.

In de horeca vallen de meeste slachtoffers in het weekend. Voor de sector cultuur, sport en recreatie is de ‘ongevalsdag’ de woensdag. In de landbouw, bosbouw en visserij vallen juist de meeste slachtoffers op maandag en dinsdag, aldus de inspectie.

Jaarlijks vinden er ruim 2000 ernstige arbeidsongevallen plaats. Het aantal dodelijke slachtoffers is de laatste vier jaar vrij constant en ligt rond de zestig per jaar.

 

Bron: ANP

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.