Werknemers: ‘werkplekken zijn vies’

0

Werknemers vinden hun werkplek vies, zo blijkt uit onderzoek van NationaleVacaturebank. 39% van de werknemers geeft aan dat de hygiëne op de werkvloer te wensen over laat, doordat er bijvoorbeeld te weinig wordt schoongemaakt.

De grootste ergernis op de werkvloer is het aantreffen van een vies toilet (44%) en het zitten aan een smerig bureau, toetsenbord of telefoon (39%). Eén op de vijf werknemers geeft aan dat er zelfs maar eens per week op de werkvloer wordt schoongemaakt. Volgens Olga Kleinlooh van Nationale Vacaturebank komt een slechte hygiëne niet ten goede aan de productiviteit van de werknemers. ‘Toch wordt er maar bij 40 procent van de werknemers dagelijks schoongemaakt. We adviseren werkgevers dan ook om voldoende aandacht te besteden aan hygiëne en werknemers er zelf ook op te attenderen hun werkplek schoon te houden. Voor henzelf, maar zeker ook voor collega’s.’

Een goede hygiëne op de werkvloer staat hoog in het vaandel, maar ook de persoonlijke hygiëne van werknemers kan een groot irritatiepunt zijn. Zo leveren een slechte adem, zweet of een rooklucht de grootste irritaties op. Daarnaast leveren het niet wassen van de handen na een toiletbezoek en het niezen of hoesten zonder de hand voor de mond te houden, ook ergernissen op.

 

Bron: NationaleVacaturebank

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.