Werknemer verkiest sfeer boven salaris

0

Een prettige werksfeer staat met bijna 80 procent bovenaan de lijst staat van wat werknemers ‘heel belangrijk’ vinden. De helft van de werkenden is ’tevreden’ over de werksfeer in zijn of haar bedrijf.

Zo’n 40 procent van de werkenden is echt ‘heel tevreden’ met de sfeer op het kantoor of in de fabriek. De helft van de werkenden geeft de kwalificatie ’tevreden’ aan de werksfeer. Dat blijkt uit een onderzoek dat het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), waarvan de resultaten nu zijn bekendgemaakt.
Salaris

Minder dan de helft van de ondervraagden noemt een goed salaris ‘heel belangrijk’ bij het werken. De rest noemt het salaris ‘belangrijk’. Opvallend is dat nog geen 20 procent echt ‘heel tevreden’ is over het inkomen dat maandelijks daadwerkelijk door de baas wordt bijgeschreven. Wie ‘heel tevreden’ en ’tevreden’ over het betaalde salaris optelt, haalt nog geen 80 procent.

Lees ook: Praten over salaris nog steeds taboe

ANP

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.