Werkgever moet langdurig zitten voorkomen

1

Sedentair gedrag, ofwel langdurig zitten, wordt gezien als een nieuw arbeidsrisico. Volgens werknemers is het de verantwoordelijkheid van de werkgever om zittend gedrag op de werkvloer te verminderen.

Dat blijkt uit kwalitatief onderzoek van het Nederlands Instituut voor Sport & Bewegen. Hiervoor werden 27 mensen van 15 verschillende organisaties geïnterviewd.

In Nederland zijn er 3,4 miljoen werknemers die per dag meer dan vier uur zitten. Medewerkers zijn natuurlijk vrij om tijdens het werk even op te staan om bijvoorbeeld koffie te halen. Maar men ervaart het als niet passend als dat te vaak wordt gedaan. Bovendien wordt de concentratie doorbroken als men ieder half uur opstaat van het werk. Bij kantoorwerk is het onmogelijk om niet langdurig te zitten, omdat het niet anders gefaciliteerd wordt.

[([002_RBIAdam-image-1419858.jpeg])]

Je hebt 40% meer kans op vroegtijdig te sterven wanneer je langer dan 11 uur per dag zit. Mensen die zittend werk verrichten zijn daarmee een risicogroep.

Verantwoordelijkheid

Medewerkers zien het als de verantwoordelijkheid van werkgevers om hen te faciliteren het sedentaire gedrag te onderbreken, zo blijkt uit de interviews.  Toch is het de vraag of werkgevers dit ook snel zullen oppakken. Een HR-adviseur die geïnterviewd werd zei: ‘De werkgever heeft zeker een verantwoordelijkheid. Maar ik denk dat dit thema nu nog niet echt gaat spelen. De overige ontwikkelingen zijn nog te spannend. Er moeten nog mensen afvloeien en sommige mensen zijn net aangenomen op nieuwe functie. Dan is iemand niet bezig of hij goed of teveel zit.’ Enkele respondenten vonden preventieve gezondheid geen taak van de werkgever.

[([003_RBIAdam-image-1359339.jpeg])]

Wat vind jij? Is het een taak van de werkgever om langdurig zitten te voorkomen? Discussieer mee op Connect.

Nieuwe mogelijkheden

Om het langdurig zitten tijdens een werkdag op kantoor toch te doorbreken, zullen werkplekken anders ingericht moeten worden. Eén van de oplossingen kan de invoering van dynamisch kantoormeubilair zijn. Dit kan gaan om een zit/statafel, maar ook om een werkplek met loopband of fiets.

[([004_RBIAdam-image-1419860.jpeg])]

Lezen wordt gezien als sedentair gedrag, er wordt bijna geen energie mee verbruikt. Staand lezen daarentegen wordt gezien als lichte inspanning. Met staand lezen komt de metabool equivalent van inspanning (MET) op 1,8 waar deze bij zittend lezen 1,0 MET is.

Daarnaast kan men er bij de inrichting van gebouwen rekening mee houden dat bewegen gestimuleerd wordt. Aantrekkelijke vergadermogelijkheden en leuke koffiecorners op verschillende plekken in het gebouw nodigen uit om de eigen werkplek even te verlaten.

Zie ook: Beweegmomentjes voor gezondere werknemers

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. huub Pennock op

    In 1986 bouwde de NMB (voorloper ING) het zandkasteel in Amsterdam zuid-oost. Een langwerpig gebouw, zodat medewerkers die collega’s zochten meters moesten lopen. Trappen waren prominenter aanwezig dan de relatief langzame lifen, bedrijfsfitness werd in ’89 ingevoerd, waarbij medewerkers met een medische indicatie voorrang hadden. Een half uurtje in de middag sporten betekende voor velen dat hun concentratie in de middag op peil bleef. Voor anderen was het juist lekker om vroeg of laat te sporten, zodat de file met nog meer zitten vermeden werd. Fietsers konden voor het werk gebruik maken van de douches om fris op het werk te komen en iedere week gingen tientallen medewerkers een uurtje in het park onder deskundig begleiding hardlopen. Vele bedrijven volgende op hun eigen manier. Van lunchwandelen tot staand vergaderen.