Werkdruk grote uitdaging

0

Minister Asscher pleit voor een brede aanpak van psychosociale arbeidsbelasting. ‘Ik zie de aanpak van psychosociale arbeidsbelasting als één van de grote uitdagingen waar we de komende jaren voor staan.’

Dat zei de minister eerder deze maand tijdens een bijeenkomst van het Forum Gezond en Veilig Werken. Het forum wordt georganiseerd door het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Werkgevers en werknemers, deskundigen en verzekeraars wisselen hier ervaringen uit.
Uit onderzoek van TNO blijkt dat vier op de tien werknemers in Nederland het gevoel hebben veel te moeten doen en erg snel te moeten werken. Ruim één op de acht werknemers heeft last van burn-outklachten. Werkdruk wordt door werknemers en werkgevers het meest genoemd als achterliggende oorzaak van ziekteverzuim door het werk.
De minister zegt dat er niet alleen maatregelen door de overheid genomen moeten worden, maar dat er ook vooral aanpassingen op de werkvloer gedaan moeten worden.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.