Werk in vleesindustrie moet nog veiliger

0

De Arbeidsinspectie ziet bij haar controles in de vleesverwerkende industrie verbetering van de veiligheid van werknemers, maar nog niet genoeg.

Bij meer dan de helft (54 procent) van de ruim 250 bezochte slachterijen en vleesverwerkende bedrijven was vorig en dit jaar iets mis. In 2005 was dat 61 procent en in 2003 zo’n 75 procent.

Vooral onbeschermd werken met machines en messen leverde gevaar op. De branche maakt wel serieus werk van arbeidsomstandigheden, maar de afspraken werden in de praktijk lang niet altijd nageleefd. Dat moet verbeteren, vindt de Arbeidsinspectie: het gedrag op de werkvloer moet veiliger worden. Naar aanleiding van de resultaten van de inspecties spant de branche-organisatie zich daarvoor al extra in. Ze heeft maatregelen op een rij gezet waarmee bedrijven veiligheidsrisico’s kunnen voorkomen, vooral bij het werken met messen en machines.

Meer informatie: Ministerie van SZW »

Lees ook:
> Geld voor veilig werken door gedragsverandering
> Arbeidsinspectie, SIOD en IWI gaan samen
> ‘Meer bewust zijn kan helpen bij daling arbeidsdoden’

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.