Vijf miljoen boete voor malafide uitzendbureaus

0

De Belastingdienst en Inspectie SZW hebben in 2012 voor ruim 5 miljoen euro boetes opgelegd aan malafide uitzendbureaus. Dat heeft minister Lodewijk Asscher maandag bekendgemaakt.

Asscher gaf aan dat in totaal ruim 1300 uitzendbureaus zijn geïnspecteerd. ,,Overheid en sector zitten er bovenop om misstanden in de uitzendbranche aan te pakken. Mensen moeten beschermd worden tegen uitbuiting en onderbetaling. Onze gezamenlijke inspanning levert resultaat op. Daar gaan we de komende tijd mee door”, aldus de minister, die wil voorkomen dat de malafide ondernemers opnieuw in de fout gaan. Zo overweegt het kabinet ‘naming and shaming’ van bedrijven die in de fout zijn gegaan.

Er worden niet alleen boetes uitgedeeld aan de bedrijven die in de fout gaan, maar ook aan de verantwoordelijke personen daarachter. De Kamer van Koophandel gaat de Inspectie SZW inseinen als zo iemand weer een bedrijf begint, de Belastingdienst bekijkt of openstaande bedragen alsnog bij verdachte doorstarters kunnen worden geïnd.

(c) ANP 2013 alle rechten voorbehouden

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.