Veiligheidstraining voor pompbedienden

0

Medewerkers van tankstations met een grotere kans op overvallen krijgen veiligheidstrainingen.

Ook krijgen circa 300 tankstations een veiligheidsdeskundige over de vloer, die met werkgever en medewerkers langs een lijst met risicopunten loopt en adviezen geeft. Dit maakt deel uit van de campagne ‘Kleine buit, grote pakkans’. Minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) gaf dinsdag bij een tankstation in Den Haag de aftrap. Met het Opleidings- en Ontwikkelingsfonds voor Tankstations en Wasbedrijven, de Bovag en Belangenvereniging Tankstations BETA neemt het ministerie van Veiligheid en Justitie maatregelen om het aantal overvallen omlaag te brengen.

De adviezen die de pompen krijgen, vallen onder de maatregel Veiligheid Kleine Bedrijven. Daardoor is er ook een bijdrage van het ministerie aan verbonden voor de tankstations. De brancheorganisaties werken intussen ook aan een leergang over hoe een overval te voorkomen en als dat niet lukt, hoe ermee om te gaan.

Vorig jaar waren er 113 overvallen op tankstations.

(c) ANP 2013, alle rechten voorbehouden

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.