Veel agressie tegen verkeersregelaars

0

Verkeersregelaars, zoals verkeersbrigadiers en mensen die het verkeer regelen bij werkzaamheden en dergelijke, hebben dagelijks te maken met scheldpartijen, bedreigingen met fysiek geweld en (bijna-)aanrijdingen.

Hun werkgevers nemen te weinig maatregelen om hen te beschermen. Ze moeten meer aandacht besteden aan voorlichting en training van hun medewerkers. Ook moeten er instructies komen over hoe verkeersregelaars het beste kunnen handelen bij incidenten.

Dat heeft de Inspectie SZW (de vroegere arbeidsinspectie) dinsdag gezegd. Horecabedrijven en tankstations doen wel genoeg om hun personeel te beschermen tegen agressie en geweld van klanten, vindt de Inspectie SZW. Zij verrichte controles bij 737 horecagelegenheden, 245 tankstations en 36 werkgevers van verkeersregelaars.

In de horeca worden vaak maatregelen getroffen in samenwerking met politie en gemeenten. De nadruk ligt daarbij op de gevolgen van agressie voor de klanten, maar het risico voor de werknemers wordt hiermee ook tegengegaan. In tankstations bevinden zich goede bouwkundige en technische veiligheidsvoorzieningen, zoals alarminstallaties en camera’s.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.