Tesla creeërt nieuwe functie: Chief People Officer

0

Echt lekker gaat het niet bij Tesla… Ze maken weliswaar geweldige auto’s en veroveren daarmee terecht de hele wereld, maar er zijn ook nogal wat klachten over arbeidsomstandigheden. Een nieuwe topvrouw moet daar verandering in brengen. En dat zit ‘m dus ook al een beetje in de naam van de functie die ze gaat bekleden.

Voor nogal wat snelgroeiende topbedrijven in de tech-sector, blijkt het een ingewikkelde combinatie: succesvol zijn én goed voor je personeel zorgen. Apple had er in het verleden moeite mee, en de laatste tijd hoor je ook verontrustende verhalen over bijvoorbeeld Uber, en nu dus Tesla. Wellicht is de primaire focus in deze start-ups zó gericht op groei en geld, dat alle andere belangen aan de kant worden geschoven.

Wissel

Het is officieel niet helemaal duidelijk waarom het oude hoofd moest vertrekken. Na acht jaar wordt Arnnon Geshuri in elk geval ingewisseld voor een ander. In een statement van het bedrijf wordt gezegd: ‘Na het nemen van een korte vakantie zal Arnnon een nieuwe uitdaging aangaan.’

Daarvoor in de plaats komt Gaby Toledano, een vrouw die hiervoor 11 jaar bij een fabrikant van videospelletjes heeft gewerkt. Haar titel, en dat is wel interessant, wordt “Chief People Officer”, iets wat toch heel anders klinkt dan vice-president van Human Resources. Of dat ook een inhoudelijke koerswijziging betekent, zullen we de komende maanden moeten afwachten.

Problemen in de tech-industrie

Officieel is er niks bekend gemaakt over de reden van de wissel. Maar je zou kunnen vermoeden dat het inderdaad te maken heeft met een probleem rondom arbeidsomstandigheden. Het is in elk geval iets wat in de tech-industrie wel vaker voorkomt.

Tesla zegt dat er de afgelopen maanden, in reactie op de ophef, al wel veel ten goede veranderd is.

Bron: Clean Technica 

Lees meer over:

Over Auteur

Basti Baroncini schrijft met liefde over alle onderwerpen binnen het HR-vakgebied, maar zijn hart gaat pas écht sneller kloppen wanneer het gaat om strategie en om mensen. Sociale innovatie, duurzame inzetbaarheid, ontwikkeling & onderwijs, verandertrajecten, draagvlak, communicatie en leiderschap zijn voorbeelden van onderwerpen waar hij graag over schrijft.