Terugkijken: HR Journaal over Arbowet

0

Per 1 juli 2017 zal de nieuwe Arbeidsomstandighedenwet ingaan. Waarom komt er een nieuwe wet? En wat moet je als HR regelen zodat je per juli voldoet aan de wettelijke vereisten? Dat was het thema van het HR Journaal van donderdag 8 juni. Uitzending gemist? Je kunt het HR Journaal over Arbowet een maand lang terugkijken.

HR Journaal terugkijken

Nieuwe Arbowet

Speciale gast deze uitzending is Petra van de Goorbergh, directeur van OVAL. OVAL is de brancheorganisatie van arbodiensten, interventiebedrijven, adviesbureaus op het terrein van duurzame inzetbaarheid. Van de Goorbergh spreekt in het HR Journaal over de aanleiding voor de vernieuwde Arbowet, de nieuwe second opinion en hoe deze zich verhoudt tot het deskundigenoordeel, de preventiemedewerker en het basiscontract.

Minimumloon en Wet DBA

Andere onderwerpen die in deze uitzending aan bod komen zijn de veranderingen in het minimum(jeugd)loon, de handhaving van de Wet DBA en nieuwe functietitels binnen HR.

Het volgende HR Journaal is op 7 september. Het inhoudelijke programma is nog niet bekend. Je kunt je al wel vast aanmelden >>>

Arbeidsrechtadvocaat Maarten van Gelderen, OVAL-directeur Petra van de Goorbergh en XpertHR Actueel redacteur Marloes Oelen tijdens het HR Journaal.

 

 

Lees meer over:

Over Auteur

Marloes Oelen is contentcoördinator van XpertHR. Met haar journalistieke blik zorgt zij ervoor dat jij helemaal niks mist.