Spoorvakbond wil actie tegen geweld

0

Vakbond FNV Spoor wil dat openbaarvervoerders, politie en justitie samen in actie komen om een einde te maken aan geweld tegen ov-personeel. We moeten gezamenlijk een statement maken. Blijf met je poten van ons personeel af! Dat zei vakbondsbestuurder Roel Berghuis naar aanleiding van de mishandeling van een NS-conducteur op station Amsterdam Centraal.

Die conducteur raakte gewond in een handgemeen met reizigers. Uiteindelijk belandde de NS-medewerker samen met een van de agressievelingen en een omstander op het spoor, waar net een trein op het punt van vertrekken stond. De vakbondsman noemt het recente incident ‘een absoluut dieptepunt in een reeks zware mishandelingen de afgelopen maanden’.

Niet alleen OV
‘Je ziet dat overal in de samenleving de agressie tegen geüniformeerd personeel toeneemt. Het zou goed zijn om daar nu eens heel breed, met alle betrokken partijen tegen op te treden.’ Berghuis hoopt onder andere minister Ivo Opstelten van Justitie mee te krijgen, om straffen tegen raddraaiers te verhogen.

ANP

Heeft jouw organisatie al beleid op ongewenst gedrag? Bekijk het voorbeelddocument voor een protocol ongewenst gedrag.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.