Rotterdam denkt mee over cadeautjes

0

Het Rotterdamse stadsbestuur bepaalt samen met re-integratiebedrijf Challenge Sports in Rotterdam welke cadeautjes het bedrijf uit eigen middelen uitgeeft aan werklozen die voor ten minste een halfjaar werk weten te vinden.

Dat is de uitkomst van een gesprek vrijdag tussen PvdA-wethouder Marco Florijn en directeur Johan van Haga van Challenge Sports. Hij stelde eerder voor werklozen die voor een half jaar of langer een baan vinden, te belonen met een fiets van 400 euro. De gemeenteraad viel daarover omdat die meende dat het rijwiel van gemeenschapsgeld werd betaald.

Van Haga ontkent met klem dat dit het geval was. Hij zegt die kosten voor de fietsen via zijn holding uit eigen zak te betalen. Dat gebeurt ook met de ideeën die hij nu met Florijn op tafel wil krijgen. ,,We maken gezamenlijk een top 3”, aldus Van Haga, die stelt dat prikkels nodig zijn om vooral jongeren aan het werk te krijgen.

,,Met de wethouder heb ik ook afgesproken dat ik in principe dit soort initiatieven blijf nemen, want dat is nu net waarmee wij als re-integratiebureau het verschil maken, maar dat ik daar voortaan wel eerst met de wethouder over communiceer. Anders valt het hem allemaal wat rauw op zijn dak’’, licht Van Haga toe.

Ook Florijn zette vraagtekens bij het initiatief van de fietsen, maar vindt tegelijkertijd dat het bureau goede zaken doet voor de gemeente als het gaat om mensen aan het werk helpen. Het is een goed scorend re-integratiebedrijf. ,,En dat komt juist doordat ik continu investeer om werklozen eerder uit te laten stromen naar werk’’, aldus Van Haga.

In een reactie zegt Florijn: ,,Het wordt voor zowel overheid als re-integratiebedrijven steeds belangrijker om nog nauwer samen te werken. We zullen daarom ook steeds vaker om de tafel moeten over hoe we hier samen het beste in kunnen investeren.”

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.