Risicobedrijven moeten regels beter naleven

0

Meer dan de helft van de bedrijven die op grote schaal met gevaarlijke stoffen werken zoals in de chemie, overtreedt de veiligheidsregels.

Dat blijkt uit een rapport dat staatssecretaris Joop Atsma van Infrastructuur en Milieu maandag aan de Tweede Kamer heeft gestuurd.

Vorig jaar zijn 348 risicovolle bedrijven geïnspecteerd. Bij 203 (60 procent) was er sprake van één of meer overtredingen. Ook bleek dat 145 bedrijven de regels volledig naleven. Van de 764 overtredingen is al meer dan de helft (456) ongedaan gemaakt, aldus Atsma.

Voor vier overtredingen is vorig jaar een proces-verbaal opgemaakt en in twee gevallen is een deel van de installatie stilgelegd. In mei dit jaar bleken 13 bedrijven de overtredingen uit 2011 nog niet te hebben aangepakt.

Ons land telt in totaal 416 risicovolle bedrijven. Daarvan zijn er nu 348 onderzocht, de overige 68 ondernemingen – die volgens het ministerie een goede reputatie hebben als het gaat om veiligheid – worden een volgend jaar gecontroleerd.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.