Re-integratie van werklozen gedaald

0

Het aantal mensen dat vorig jaar een baan probeerde te vinden via een zogeheten re-integratietraject is gedaald met ruim 17.000 tot bijna 230.000.

Dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag bekendgemaakt.

Het merendeel (6 op de 10) van de mensen met een re-integratietraject is jonger dan 45 jaar. Boven de 55 jaar zijn er relatief weinig mensen die aan de bak proberen te komen via re-integratie.

Gemeenten zijn verantwoordelijk voor de re-integratie van personen in de bijstand. Re-integratietrajecten zijn bedoeld om mensen weer aan het werk te helpen door bijvoorbeeld scholing, training of subsidie op een baan. Twee derde van alle personen met re-integratie heeft een bijstandsuitkering. Ook niet-uitkeringsgerechtigden kunnen bij een gemeente aankloppen.

Bij bijna 8 procent van alle personen die met een re-integratietraject weer aan het werk zijn gekomen, worden de loonkosten gesubsidieerd. 
 

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.