Prijsvraag voor extra aandacht RI&E

0

Hoewel het hebben van een risico-inventarisatie en -evaluatie verplicht gesteld is in de Arbowet, heeft een groot deel van de MKB-ondernemingen geen RI&E. Om de RI&E breed onder de aandacht te brengen en de invoering bij het MKB te stimuleren, heeft het Steunpunt RI&E-instrumenten een prijsvraag in het leven geroepen.

Het Steunpunt RI&E-instrumenten gaat met de prijsvraag “Het Beste RIE-dee” op zoek naar de beste creatieve een aansprekende manieren om de RI&E onder de aandacht te brengen en invoering te stimuleren. De vijf beste ideeën worden beloond met geldprijzen van 15.000 euro tot 25.000 euro.

De RI&E

Een risico-inventarisatie en evaluatie beschrijft de risico’s voor de veiligheid en gezondheid op de werkplek. Ook staat hierin welke maatregelen een werkgever neemt om deze risico’s te verminderen. Elke werkgever is verplicht een RI&E op te stellen, met uitzondering van werkgevers die voor maximaal 40 uur per week personeel in dienst hebben, hoeven geen RI&E op te stellen. Maar elke andere werkgever moet, ongeacht het aantal werknemers, een RI&E opstellen.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.